dimecres, 11 de desembre del 2013

Forn de la Glòria.





És un lloc molt especial, de fet és dels establiments més antics de tota la Ciutat de Palma, els seus orígens es remunten als anys de la Reconquesta, 1229 per Jaume I el Conqueridor, per tant ha passat per nombroses mans i reformes encara que el que no ha canviat mai és la seva ubicació. 

Regentat des del 1973 per la família Camps, encara que ja hi treballaven des del 1958, encara que com a curiositat us contaré que a finals de s. XIX era propietat d'un solleric que partí cap a Estats Units i que tornà fet tot un vaquer al més pur estil Clint Eastwood per enderrocar els seus murs, anys després es recuperarà. (Veure l'entrevista a Sebastià Camps aquí).

El forn conserva el seu encant i és com un full perenne davant la història,és de cada vegada més complicat conservar un comerç així, fer front als gegants no és una lluita fàcil, però des del meu punt de vista, on hi hagui un bon pa d'un bon forn... i a més fet per mestres forners artesans (títol que no el pot gaudir qualsevol) que se'n vagi a porgar fum tota la resta! 

Hi podem trobar ensaïmades, coques de patata, cocarrois, panades i els seus llonguets,que són els millors del món! Ja sabeu on anar a cercar les postres o el pa aquestes festes, si ho teniu aprop val la pena, Sebastià  i Francisca us atendran de forma amable i familiar...  ho promet! 







 Au... dit i fet... és una entrada que desitjava fer fa temps... i aquí la teniu! Adéu  i fins el cap de setmana!

4 comentaris:

  1. ¡¡u sitio de los de siempre!! de los auténticos!! ;)

    Besos rojos por doquier!

    ResponElimina
  2. que enveja em doneu, teniu unes pastes i unes coque boniiiisimes :P

    Petons!

    ResponElimina
  3. This surely looks like a yummy bakery! I love the interior vintage design and the things they sell look delicious! Great post, have a wonderful Christmas, xoxo
    http://www.hollylovespaul.com/

    ResponElimina
  4. jo anaba molt quant faia feina devora, jiji
    m'agrada la nova capselera
    petons
    AJS

    ResponElimina