En un moment en que la morfologia del cos de la dona de la classe alta havia de tenir un determinada forma ideal, en aquest cas, un pit prominent,caderes amples,cintureta de vespa i natges exagerades, fet que determinava a un tipus de confecció com la vestimenta amb faldilles fins als peus amb molt de volum, mitjançant la superposició d'altres peces de roba i volants al darrera, dissenys més senzills però molt elegants, no hi ha tanta ornamentació però si es seguia apostant pel volum en la forma. Així com no ens oblidem que la part d'adalt és el gipó, que apretava molt la cintura i com hem dit abans feia l'efecte que es cercava: realçar el pit.
Hi veurem dues peces claus en el vestuari d'Anna Karenina,i junt a ella moltes senyores de les altes esferes del moment, el corsé i la crinolina, aquesta darrera és una peça poc coneguda, és una armadura que es porta sota la faldilla, feta de crinera de cavall i cosida amb lli, serveix per donar volum que veureu a les imatges.
Així com hi ha una altra peça clau d'especial atenció ja que convida al confort i a més és la innovació del moment "polisón", un detall de plecs, una espècie de coixinet col·locat al darrera,just avall de l'esquena que servia per realçar el culet. Així doncs, veim que així com avança la història, avança la vestimenta, pensau que en aquest moment està emergint la revolució industrial, factor important en el moment de la confecció de les prendes, ja que es produeixen nous teixits i tints.
Però bé, tornem al nostre segle, l'obra de Lleó Tolstoi, Anna Karenina ha estat recentment adaptada al món del cinema, la britànica Jacqueline Durran ha estat l'encarregada de vestir a la dama que va conquerir a les classes altes de la Rússia del s. XIX. Però bé, vos ho deix per quan tengueu l'oportunitat de llegir-la o bé anar a veure-la el proper dia 15 de març ja que s'estrena a la gran pantalla.
Així doncs, aquí vos present unes mostres de la feina realitzada, i entendreu molt bé perquè ha estat oscaritzada. Encara que hem d'entendre que el vestuari, així com el guió de tota película històrica o basada en una obra literària no és 100% exacte, si no que està carregat de llicències creatives que es pren la indústria cinematogràfica. Per tant pel vestuari de Jacqueline Durran agafa influències dels dissenys dels grans mestres Dior,Balenciaga o Lanvin dels anys 1950 i per les peces de joieria empra la col·lecció Fine Jewellery de Chanel.
Aquí vos deix amb el que hagués pogut ser l'elegància de les classes altes de la Russia tsarista amb peces d'alta costura de dissenyadors coneguts i de gran actualitat!
Les fotografíes son fetes en motiu de les campanyes publicitaries de Vanity Fair i Vogue.
Aquí os dejo otra entrada sobre el vestuario de una película que desde que me enteré que estaba hecha, ya la deseaba ver, hoy la protagonista es un gran personaje de la literatura universal Anna Karenina, pero para eso he aprovechado un poco para explicar como iba la moda en el s. XIX.
Veremos dos piezas claves en el vestuario de Anna Karenina, y junto a ella muchas señoras de las altas esferas del momento, el corsé y la crinolina, esta última es una pieza poco conocida, es una armadura que se lleva bajo la falda, hecha de crin de caballo y cosida con lino, sirve para dar volumen que veréis a continuación en las imágenes.
En un momento en que la morfología del cuerpo de la mujer de la clase alta debía tener un determinada forma ideal, en este caso, un pecho prominente, caderas anchas, cintura de avispa y nalgas exageradas, este hecho determinaba a la confección de una vestimenta con faldas hasta los pies con mucho volumen, mediante la superposición de otras prendas y volantes detrás, diseños más sencillos pero muy elegantes, y sin tanta ornamentación comparado en el siglo pasado, pero si se continuaba apostando por volumen en la forma. También no nos tenemos que olvidar que en ese momento se llevaba el corpiño, parecido al corsé, del siglo anterior pero éste en cambio conseguía las cinturitas de avispa y realzaba el pecho.
Así como hay otra pieza clave de especial atención ya que invita al confort y además es la innovación del momento "polisón", un detalle de pliegues, una especie de almohadilla colocado detrás, justo abajo de la espalda que servía para realzar el culito. Así pues, vemos que así como avanza la historia, avanza la vestimenta, pensad que en este momento está emergiendo la revolución industrial, factor importante en el momento de la confección de las prendas, ya que se producen nuevos tejidos y tintes.
Pero bueno, volvamos a nuestro siglo, la obra de León Tolstoi, Anna Karenina ha sido recientemente adaptada al mundo del cine, la británica Jacqueline Durran ha sido la encargada de vestir a la dama que conquistó a las clases altas de la Rusia del s.XIX. Pero bueno...el resto de la historia os la dejo para cuando tengáis la oportunidad de leerla o bien ir a verla el próximo día 15 de marzo ya que se estrena en la gran pantalla.
Así pues, aquí os presento unas muestras del trabajo realizado, y entenderéis muy bien porque ha sido oscarizada, Paco Delgado también es un gran modisto pero se puede decir que en esta categoría había lucha de titanes.
Así como debemos entender que el vestuario, como cualquier guión de toda película histórica o basada en una obra literaria no es 100% exacto, sino que está cargado de licencias creativas que se toma la industria cinematográfica. Por lo tanto por el vestuario de Jacqueline Durrani coge influencias de los diseños de los grandes maestros Dior, Balenciaga o Lanvin los años 1950 y por las piezas de joyería cuenta la colección Fine Jewellery de Chanel.
Las fotografías son hechas con motivo de las campañas publicitarias hechas por: Vanity Fair y Vogue.
Gracies per les vostres visites!
impresionante!!
ResponEliminawww.cenicientanollevazapatos.blogspot.com
unos vestidos espectaculares!!! me ha encantado tu reseña de la obra! un bes guapa!
ResponEliminabubblesandwindmills.com
Me encanta leerte Catiana :) ¿cuándo vamos a ir a ver la peli?
ResponElimina