dimarts, 27 de desembre del 2011

Terme "Vintage"

El motiu d'explicar el terme vintage no és de forma causal ni accidental, sinó perque els propers posts que faré en aquest bloc, aludeixen entorn d'aquest mot, però faré un breu resum, molt de viquipèdia ho sé, però en aquest cas, no s'allunya gens del que diuen els diccionaris! 
És el terme emprat per referir-se a objectes o accessoris de qualitat que tenen uns certs anys, els quals es poden catal·logar com a antiguitats, a dia d'avui, s'ha tornat fins i tot un estil de moda, molt urbà, conegut a les grans ciutats com Londres o Barcelona! 
L'origen del seu significat és un tant curiós, provè del francès, vendage, un prestec de la paraula llatina vindemia (vinum = vi,de+ mo =obtenir), parlant clar, es feia referència al producte dels millors vins que es podien fer amb les millors collites, és emprat en aquest sentit fins que va derivar en un altre, referint-se posteriorment a tot producte antic de qualitat! També emprat com anglicisme és emprat per referir-se a la moda i disseny posteriors als anys 1900!
Au ja ho sabeu, i ara vos penjaré el post, que sé ben cert que vos agradarà! besades i abraçades i bones festes!

1 comentari:

  1. HOla!
    te conegut a traves de Carmen!; també som mallorquina!!!
    m'encanta tot el que tingui a veure amb vintage!!!son peces úniques, llàstima que no en tingui cap
    salut!

    ResponElimina