dilluns, 7 de gener del 2013

Mallorca etno-food "Es Rebost"

(¡AVISO! Para castellano tenéis el gadget de traducción; lo haría bilingüe, pero esta herramienta facilita las cosas. Si no, sería un post demasiado largo). ¡Muchas gracias a tod@s mis lectores! :D


Tumbet Closet no seria una realitat sense llocs com aquest que us vull presentar. No sempre es pot dinar amb música dels mestres Biel Majoral i Tomeu Penya de fons! Només d'entrar ja et trobes amb uns sacs de garroves i ametles, tot just he recordat quan les anava a arreplegar amb el pradí a Son Garreta. 

A l'interior del local hi trobam una barra; i just damunt, enfilalls penjats de llonganisses, pebres de cirereta i tomàtigues. Al voltant de la barra comença l'espectacle: cocarrois (com el que m'he menjat avui, de carabassa, sobrassada i mel), coca de trampó i ceba o productes dolços, com ara unes galletes casolanes, que feien molt bona pinta.

La seva carta té coses que, a molts de nosaltres, ens resulten familiars. Qui no ha berenat, qualque vegada, amb unes bones galletes d'oli (gori de Muro, quely, bellver...) trempades? Aquest lloc et dóna l'oportunitat de recordar els berenars de la teva infantesa, galletes que es poden barrejar amb sobrassada, camallot o paté.

Continuam amb la llista de bones viandes. Un dels plats que més m'ha sorprès és la seva variant d'hamburguesa "hamburguesa mallorquina", acompanyada amb sobrassada, formatge maonès, col... Crec que ha de ser una passada! Assaborir-la és la meva tasca pendent; a més a més, he vist que té molta demanda!

Duen el pa d'un forn de Santa Catalina, llonguets i magranetes, per molts de vosaltres coneguts i ben bons. També hi podem trobar la sopa del dia, que us recoman (avui era de bolets i carxofa, i ha estat tota una delícia!). A "Es Rebost" hi ha una zona take-away, amb una versió dels plats de la carta preparats per a emportar i amanides barrejades amb productes ecològics.

Per acabar, teniu l'opció de tastar un iogurt casolà amb diverses confitures i cereals, o de prendre un licor d'Àngel d'Or (pels qui no ho sapigueu, és un licor de taronja fet a Sóller). 

També hi ha un espai delicatessen, on pots comprar flor de sal d'es Trenc, oli d'oliva ecològic, una petita selecció de bons vins de la terra i fruits secs, com la nostrada ametla. Just al centre hi trobam la zona wi-fi, el local disposa de tres aparells tàctils que us permetran de connectar-vos quan vulgueu, tot fent una simbiosi de tradició i modernitat.  

Quant a l'interiorisme, cal destacar la taula de pedra viva pul·lida; les fundes dels seients, que, com escau a tot local que pretén compartir la cultura gastronòmica mallorquina, han de ser de tela de llengües mallorquines; i les cadires de fusta d'olivera i vímet. Al fons hi trobam fotografies antigues, que immortalitzen una bella estampa de mens mallorquins, oliveres i demès escenes del batre i la verema.

Les treballadores, molt simpàtiques, duen una falda feta amb la mateixa tela de les faldes de fer feina de les pageses mallorquines, amb la camiseta a manera de gipó i l'embotonada. 

Per anar fent boca, us deix aquestes fotos que segueixen. Estan fetes amb el mòbil, excepte les darreres, que m'ha facilitat el mateix restaurant!

A aquest lloc cal anar-hi ben acompanyat, ja sigui amb els amics o amb la parella, per compartir un bon àpat! 

"Tot lo meu és teu, nineta petita, regal de Déu" (Tomeu Penya).


Direcció del local "Es Rebost" Av. de Jaume III, 20, 07012 Palma de Mallorca 

1. Delantal de tela de llengües 2. Bon uniforme amb embotonada! 3.Coca de ceba 3. ametlles i garroves 4. Nova carta d'hivern.

1. Sel·lecció de vins de la terra 2. Carta pels menuts 3. zona wi-fi & sifons 4. Faldilla 5. Penjall de tomàtigues,llonganisses i prebes de cirereta.

1. Carta 2. Faldilla d'Es Rebost 3. Sopeta de bolets i carxofa 4. cocarrois de sobrassada,carabassa i mel

1. galletes gori de muro trempades 2. hamburguesa mallorquina 3. iogurt amb suc de taronja de Sóller.

12 comentaris:

  1. mm que buena pinta todo! no he ido nunca pero no tardaré...
    www.cenicientanollevazapatos.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. si quieres un dia vamos! feim un grapat de galletes, tiene todo una pinta...estupenda!

      Elimina
  2. Gran idea! Tant de bo tengui èxit.. sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho trob!ja m agradaria tenir un negoci així!

      Elimina
  3. Hola Cati!
    et pots creure que encara no hi he anat??? me'n si quedem un dia, té molt bona pinta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em faria molta ilu anar-hi amb tu Encarna! aiss i si na Carmen hi fós, la duria directa! hahahaha esper que t'hagi agradat el post, com pots veure t'he fet cas i aquest 2013 m'estic posant les piles amb el blog!

      Elimina
  4. Fa mengera!!!!!mmmm, typical Mallorquí, cent per cent!! no ho coneixia, segurament hi vagi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. en sèrio,és mel i fan llonguets amb formatge maonès i alberginia torrada...bufff!! hi he de tornar! ja però ja!

      Elimina
  5. Respostes
    1. thanks Milex!!! If you stay in Mallorca yo can visit this place!!!

      Elimina