dimecres, 27 de març del 2013

Tira-li cossetes.


 No us assusteu amb aquest títol, no és més que l'inici d'una cançó popular mallorquina, i per què he volgut començar amb la cançoneta? la reposta és senzilla per ensenyar-vos el que vaig veure quan vaig visitar als meus amics d'Amart (AQUÍ teniu més sobre la botiga...), ja estava ben cansada de quan anava per Palma veure a les botigues ítems que no tenen res a veure amb el que és la cultura mallorquina, som un país turístic i per això li hem d'oferir als nostres visitants el que és ben nostrat. I una bona manera de fer-ho és començar a incloure objectes especials relacionats amb el folklore mallorquí.

Resumint, ja està bé de gitanetes per posar damunt la televisió o imans del torito bravo, al César lo que es del César, i ja avís que no ho estic menyspreant ni molt manco, només vull dir que noltros tenim coses ben guapes que mostrar. I aquí us deix una mostra, Amart és un exemple, i des de Tumbet Closet. els hi vull dedicar aquesta entrada per apostar no tan sols amb el handmade sino també pel producte local. Aquí us deix unes cosetes molt especials que representen com som,és a dir una part de la nostra identitat! 


Este título forma parte del inicio de una canción popular mallorquina, os preguntaréis el motivo porque he querido empezar con una cancioncita! La respuesta es muy sencilla, es para introducir y dar ambiente a unos productos que vi cuando visité recientemente la tienda Amart en Palma, tienda que ya os hablé AQUÍ. Ya estaba cansada de ver en distintas tiendas, cositas que no tienen nada que ver con lo que es la cultura mallorquina, no porque las nuestras sean más bonitas no os confundáis, si no porque hasta hace un tiempo se había dejado aparte.

 Somos un país turístico y para ello tenemos que ofrecer a nuestros visitantes objetos o souvenirs relacionados con nuesta cultura. Y una buena manera es empezar a incluir objetos relacionados con el folklore mallorquín en las tiendas, como bien ha hecho Amart, sí, esa tienda que todos conocéis y si no, ya estáis tardando, pulsad AQUÍ. Esto no significa que desprecie los otros artículos identificativos de otros sitios,pero al César lo que es del César, porque por aquí corre mucha gitanilla y mucho imán del torito bravo pero es que aquí no pega ni a tiros! 

En fin, aquí os dejo una breve muestra, ya veréis que tenemos cosas bien bonitas, en este caso he querido centrarme en la figura de la pagesa y su indumentaria mallorquina, Tumbet Closet ha querido dedicar esta entrada a la tienda Amart por su compromiso con nuestra cultura y apostar no solo por el handmade si no por el producto local, eso sí, sin menospreciar  el resto. Aquí os dejo, espero que os guste! 


Tira-li cossetes
a n'es davantal.
No li tiris fortes
que li farás mal.

Copeo, copeo,
copeo traidor;
sa tía Antonina
i es conco Simó. 

Ai si, ai no,
Roseta encarnada,
si t'he agraviada
alguna vegada,
jo et deman perdó.

Ai si, ai no.
Revolta nineta,
revolta un poc més,
una per la dreta
i s'altra s'enrevés.








Au idò... ens anam totes a dormir! Bona nit i bones festes! 

Nos vamos todas a dormir ¡ Buenas noches a todos y felices vacaciones de Semana Santa!




Amart.
Carrer Can Puigdorfila, 
Palma, 07001
Illes Balears.

871 71 54 95

https://www.facebook.com/AmartPalma
http://elmundodeamart.blogspot.com.es/

4 comentaris:

  1. jajaja, me parto contigo!Dí que sí, apuesta por Mallorca que tiene mucha historia! Un beso guapa!

    bubblesandwindmills.com

    ResponElimina
  2. Hola Catiana! Felicitats per aquesta entrada! Estem totalment d'acod amb tu quan dius que hem de protegir les particularitats de cada terra i les illes sou un bon exemple d'aquest patrimoni que s'ha de preservar. Barcelona no segueix aquest esquema, es penós veure toros, sevillanes i barrets mexicans a les rambles.... Un peró molt fort guapa!

    ResponElimina
  3. Ohh ses meves pepes una altre vegada!!!!jejejeje estic totament d acord amb tu. Tot be????

    ResponElimina
  4. Ohh ses meves pepes una altre vegada!!!!jejejeje estic totament d acord amb tu. Tot be????

    ResponElimina