divendres, 22 de novembre del 2013

El secret de Can Paner: fils i agulles.


Aquesta entrada és molt especial, ja que són 100% l'estil de Tumbet Closet. (Similar a la de Cortines de la llar, veure aquí) avui us vull mostrar una part de les botigues més encantadores que pot tenir un poble, i és Can Paner, heu de creure i pensar que aquesta botigueta fa gairebé uns cent anys que ja està oberta, almenys així ens ho diu la seva madona, Catalina Pons, de 79 anys, que em diu que quan ella va nàixer l'establiment ja exisitia. Imaginau-vos!

Aquesta entrada és un petit homenatge a tot aquell comerç petit i encantador que ha sabut mantenir-se fins l'actualitat, no és una tasca fàcil i més en els temps actuals. Per Can Paner han passat generacions d'alcudiencs, els meus padrins foren un clar exemple, però en aquest cas no us parlaré de la botiga de queviures en concret, si no del que després de 28 d'anys d'alcudienca he sabut... què tenien merceria! 

Una petita i encantadora merceria, on no només pots comprar, fils,agulles,tisores... si no que a més pot servir com a punt de trobada entre la gent del poble... i és això la gràcia que té el petit comerç que hi vas per fer una compra que podria durar 5 minuts i et passes 20 minuts parlant de la família, de la feina i de les coses de cada dia... i jo us deman... i què no és guapo? Et fan sentir que pertanys a una comunitat i es crea un clima molt acollidor, la qual cosa no passa,francament, als grans supermercats, que solen ser més impersonals. 

Idò sí, aquí he vengut a cercar un grapat de coses, com el meu primer sabonet de modista, agulles de cosir,tisores i el meu primer metro, perquè de fa ben poc puc dir que vaig a costureta. I és una artista, ella bromeja i em diu... mira nina què vols?... esteim entre costuras! i jo no he pogut aturar de riure, la seva filla na Margalida m'ha dit que des de que ha començat la TV sèrie "El tiempo entre costuras" la casa de màquines de cosir SINGER ha multiplicat les seves vendes! I així de contenta he tornat a casa, amb alguna de les coses que necessit per seguir el meu curs. Aquí us deix un parell de fotos, avui és la merceria i d'aquí poquet us mostraré la botiga sencera i altres secrets que amaga! 

Au venga!Hi voleu entrar? Siau benvinguts!!







I aquí estic jo... com podeu veure no sóc gens fotogènica... feia una fretada i he decidit posar-me calenteta amb aquest abriguet de CyA (El podeu trobar aquí) i la meva boineta ( i aquí).


Aquesta entrada està dedicada a na Xisca i na Margalida i als seus pares meravellosos, tots junts han pujat aquest meravellós comerç... Can Paner...per molts d'anys i que jo pugui seguir venint a comprar aquelles petites coses que ajuden a ser molt feliç!

Can Paner
Carrer Lledoner,9.
Alcúdia,07400.

2 comentaris:

  1. Hola Catiana!!!
    Es d'aquests lloc únics i especials en els que l'encant del lloc t'envolta. Es com un miniparadis on sempre hi trobes el que busques.
    Gràcies per compartir-ho amb nosaltres.

    Un petonàs!!
    Laura y Anna
    www.becoolmyfriend.eu

    ResponElimina
  2. me fascina este tipo de tiendas, adoro las mercería... como bien dice, entre costuras! :)

    ResponElimina